lauantai 3. helmikuuta 2018

Vuoden 2018 maratonpläänit

Eräs ilta sohvalla (taas) löhötessäni aloin miettimään näitä tämän vuoden treeni- ja ennen kaikkea maratonpläänejä. Tässä hieman ajatuksen virtaa siitä, mitä olen pienessä mielessäni alkanut suunnitella.

Muutoksia aikaisempiin suunnitelmiin.

Olin alunperin ajatellut tähtääväni tässä keväällä Terwamaratonille Ouluun ja sitten syksyllä Ruskamaratonille Leville. Tulin tässä kuitenkin siihen tulokseen, että tulen toukokuun lopulla juoksemaan Oulussa vain puolimaratonin ja maratonin aika tulee sitten vasta syksyllä. Miksikö näin? Tähän keväälle on tiedossa kaikenlaista muutakin kivaa oheisohjelmaa, kuten viikonloppureissuja kavereiden kanssa, työpaikan matkaa, mahdollisia seminaarireissuja yms. Näillekin olisi kiva osallistua ja jos maraton painaa päälle, ei reissuilla olisi oikein varaa nautiskella kaikesta oheistoiminnasta kun pitäisi kilometrejä mättää koneeseen, tehdä kovia treenejä jne. Kaikessa yksinkertaisuudessaan: haluan ottaa kevään treenillisesti lunkimmin. Sen olen päättänyt, että kun seuraavan kerran asetun maratonin lähtöviivalle, on siellä oikeasti oltava sellaisessa kunnossa, että hyvän tuloksen tekeminen on mahdollista. Keväälläkin tulen tässä toki lyhempiä kisoja juoksemaan, mutta lähinnä sillä ajatuksella, että luodaan pohjaa sille, että kesällä jaksetaan oikeasti mättää kunnolla treeniä koneeseen ja elimistö ottaa sitä oikealla tavalla vastaan.

Ruskamaraton 1.9 

Leville lähden Ruskamaratonia juoksemaan syyskuun alussa se on vissi ja varma. Viime vuonnahan juoksin siellä vain 10km kun sarastuin harmittavasti kalkkiviivoilla. Viimeistelytreenit menivät tuolloin mönkään ja vire laski kun se kuuluisa lehmän häntä. Nyt on siis revanssin paikka. Levillä oli myös Lapin aina niin mukava tunnelma kisan ympärillä ja olin reissussa mukavan porukan kanssa, joiden kanssa on tulevanakin syksynä taas matkaan lähteä. Reittihän ei Levillä tietenkään mikään nopea ole, vaan mäkeä löytyy oikein kunnolla. Kovan ajan juokseminen on näin ollen työs ja tuskan takana, mutta parhaani tulen ilman muuta sen eteen yrittämään. Bileet maratonin jälkeen Levillä ovat tietty aivan oma luku sinänsä. Ensin juostaan ja sitten pidetään hauskaa :)

La Rochelle marathon 25.11

Kun tuo New Yorkin maratonreissu siirtyy ainakin ensi vuodeksi, aloin miettiä josko juoksisin vielä loppuvuodesta Euroopassa jonkun maratonin. La Rochellen maraton Ranskassa marraskuun lopussa vaikuttaa kiinnostavalta kisalta. Reitti on nopea ja sää Ranskan länsirannikolla yleensä tuohon vuodenaikaan mukavan viileä, yleensä jopa liiankin kylmä, mutta mieluummiin näin päin kun ennätytä yrittää. Siellähän siis voisi koettaa iskeä kauden päätökseen alle 2:50 tuloksella. Kisa on viimeisiä syksyn isoja maratoneja Euroopassa (n. 7000 juoksijaa). Ilmoittautuminen aukeaa maaliskuussa ja koetan lykätä nimeni listalle mahdollisimman hyvissä ajoin. Lueskelin kisan kommenteista, että koska La Rochelle on loppujen lopuksi aika pieni kaupunki,täyttyy kaupungin majoituskapasiteetti todella nopeasti. Katsonkin varmaan sopivan murjun läheltä maratonin starttia jo ennen kuin edes ilmoittaudun.

Näillä mennään. Koetetaan saada vuodesta ehjä ja onnistunut, sekä sovittaa sinne kisallisesti muutama kohokohta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti