sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Viikko 42

Ma 16.10; i: 17km
Ti 17.10; p: 7km. i: 2km + 4km/3km/2km kovaa, 1km hölkkää kovien välissä. Yht. 20km
Ke 18.10; p: 1km + pieni kuntopiiri + 1km. i: 15km. Yht. 17km
To 19.10; a: 7km. i: 10km, sis. lopussa 3x100m kiihdytylset. Yht. 17km
Pe 20.10; a: 7km, sis. 3x100m kiihdytykset
La 21.10; p: 4km + Wihan kilometrit (puolimaraton): 1:22.45. Yht. 25km
Su 22.10; p: 12km

Viikko 42: juoksua yht. 115km

Ensimmäinen kunnon treeniviikko sitten elokuun lopun. Tiistain kova treeni tuntui kerta kaikkiaan kamalalle. Jaksoin juuri ja juuri pitää yllä muutaman kilsan ajan @4.00 vauhtia kun revitin aivan sata lasissa. Mietin että ei terve! Ajatuksena oli lähteä Tampereelle juoksemaan puolimaraton lauantaina Wihan kilometreille, mutta tämän tiistaisen treenin jälkeen kisailu, edes treenimielinen sellainen ei oikein jaksanut innostaa. Päätin kuitenkin lähteä ja perjantaina ajelin Tampereelle kaverini luo. Mukava olikin nähdä. Saunottiin, katsottiin leffoja ja turistiin joutavia. Kaverini on alkanut harrastamaan laatukahveja ja jauhaa itse kahvipavut. Olikin astetta parempaa settiä kun itse kotona keittämäni perussumppi :)

Lauantaina sitten kisapaikalle Pirkkahallille. Wihan kilometreillähän juostaan sellaisella kaavalla, että aamulla klo. 9:00 starttaa 100km, 50km ja päivän ensimmäinen maraton. Iltapäivällä klo. 15:00 sitten starttaa päivän toinen maraton ja puolimaraton. Mielestäni tällainen iltäpäivän starttiaika on mahdollisimman tympeä, mutta kaikkeen pitää sopeutua. Kisassa kierretään 3,333km mittaista rinkiä, joka puolikkaalla kierretään 6 kertaa + ekalla kiekalla juostava lisälenkki. Yllättävän miellyttävä reittiä oli kiertää, vaikka ajattelin sen etukäteen olevan jotenkin henkisesti raskaampaa. Odotukset ajan suhteen olivat ihan nollissa. Kun treeneissä ei meinannut edes lyhyttäkään matkaa päästä alle nelosen kilsavauhtia, ei voi olettaa puolikkaan kulkevan kovinkaan mairittelevasti. Kisa lähti kuitenkin liikkeelle sen verta ravakasti, että huomasin ekan vitosen jälkeen eteneväni sellaista @3.55 vauhtia. Lisäksi eipä tuntunut mitenkään pahalle, oikeastaan aika hyvällekin joten aattelin tempoa samaa rataa kunnes alkaa tökkiä. Yllätys oli kerrassaan positiivinen kun tällaista kohtaa ei tullutkaan. Juoksu oli kauttaaltaan ihan mukavaa, vaikka tätä juurikaan kovemmasta vauhdista ei kyllä pystynyt edes haaveilla. Väitän että lopussa olisin kyllä pystynyt kiristämäänkin, mutta oikean pakaran seutu ja erintoten piriformis alkoi kipuilla ilkeästi toiseksi vikalla kielalla. Viimeinen kierros menikin sen takia hieman könkköstämiseksi, joskaan vauhti ei onneksi pudonnut. Kaiken sairastelun jälkeen olen loppuaikaani 1:22.45 ihan tyytyväinen. Kummasti jaksoi @3.54 keskivauhdilla matkan taivaltaa, vaikka treeneissä mokomasta on voinut vaan unta nähdä. Sen verta heikko taso kisassa oli, että onnistuin suorituksellani voiton nappaamaan 44s erolla kakkoseen.

Toivottavasti nyt pysyisi terveenä hieman pidempään, ainakin pitkälle joulukuuhun ;) Hyvä että kävin tuon puolikkaan juoksemassa. Se antoi rutkasti lisäpontta ja uskoa tekemiseen. Vaikka tässä on pitkittynyttä flunssaa yms. ongelmia ollut päällä, ei kunto siltikään ole tippunut mitenkään kovin paljon. Eteenpäin, kuten se kuuluissa mummo lumihangessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti