sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Viikot 35 & 36: Reissu lappiin ja toipumista, sekä koston vannomista

Ma 28.8; i: 15km, hieman tavallista reippaammin ja loppua kohti kiihtyen
Ti 29.8; i: 10km
Ke 30.8; a: 90min. hieronta. i: pieni kuntopiiri
To 31.8; i: 2km + 2x2km vedot, välissä 1km hölkkää + 2km. Yht. 9km
Pe 1.9; i: 7km, sis. 3x100m kiihdytykset
La 2.9; p: 4km + Ruskamaratonin 10km: 37.01 + 3km. Yht. 17km
Su 3.9; lepo

Viikko 35: juoksua yht 58km

Tulin keskiviikkoon mennessä täysin terveeksi, mutta juostessa kyllä huomasi, että puolentoista viikon tauteilu oli ottanut veronsa. Tein jo hyvissä ajoin ratkaisun, että maratonin sijaan juoksen vain 10km kisan Levillä. Perjantaina lähdimme reissuun kukon laulun aikaan aamulla ja saavuimme Levillä jo hyvissä ajoin illalla. Noudimme numerolaput ym. järjestäjiltä saadun roinan ja suuntasimme mökillemme, josta teimme illalla vielä lyhyen verryttelylenkin. 4 hengen porukastamme 1 juoksu kokonaisen, 2 puolimaratonin ja minä vetelimpänä siis vain 10km. Maraton starttasi jo klo 12:00, puolikas 14:00 ja kymppi 14:20. Minulla oli siis siinä hyvin aikaa ihmetellä menoa ennen omaa starttiani. Hölkkäilin mökiltämme n. 2,5km Zero Pointin lähtöalueelle, sekä siinä vielä hieman lisää.

Itse kisa sujui ihan mukavasti. Huomasi, että maratontreenin ja parin viimeisen viikon löyäilyn takia jalat olivat erittäinkin pirteät. Mitään varsinaista tankkaustahan en tehnyt kun päätin olla maratonille starttaamatta. Reitti lähti matkaan suht pitkään ylämäkeen ja yllätyin, kuinka kovaa porukka rynni liikkeelle. Tiesin kuitenkin, että kohta populaa tulee selkä edellä kyllä vastaan. 2km jälkeen alkoi pitkä alamäki. Reitti teki u-käännöksen hieman ennen vitosen päälua ja sitten edessä olikin 3km ylämäkeä. Nostin tässä edelleen sijoitustani ja huomasin vauhdinkin olevan ihan kohtuullista ylämäki huomioiden. Jalat tuntuivat erittäin hyvälle, mutta hengitys ei kyllä ollut täysillä mukana. Mietinkin että luojan kiitos en ollut maratonreitillä. Ennen ylämäen loppumista sain sijoille 3 ja 4 päätyneet kaverit kiinni. He kuitenkin liimautuivat peesiini ja latoivat vikalla kilsalla karkuun. Olen aikaan 37.01 ihan tyytyväinen sairastelu ja mäkinen reitti huomioiden. Tällä heltisi yleisen sarjan 5 eli viimeinen pokaalisija :) Lauantai-ilta ja vielä koko sunnuntaikin meni sitten Levin riennoista nauttiessa. Kivaa oli, mutta ei ollut enää seuraavalla viikolla.

Ma 4.9; lepo
Ti 5.9; i: keskivartalojumppa
Ke 6.9; i: pientä jumppaa
To 7.9; a: 6km. i: 11km. Yht. 17km
Pe 8.9; i: 10km
La 9.9; i: 16km
Su 10.9; p: 11km

Viikko 36: juoksua yht. 54km

Alkuviikko meni siis tuosta Levin reissusta toipuessa. Tunturi-ilma tuppaa näköjään väsyttämään ;) Ei vaan, tulihan sitä melkomoisesti mökillä ja yöelämäsä remuttua. Nukkuminenkin jäi olemattoman vähäksi. Tällainen meno luonnollisesti ottaa nykyään veronsa ja palautuminen kestää päiväkausia, niin nytkin. Olin etukäteen ajatellut, että viimeistään keskiviikkoiltana lähden lenkille, mutta ei! Edelleen oli niin surkea fiilis ettei moista voinut ajatellakaan. Loppuviikosta sentään sain jo lenkkareita hivenen ulkoilutettua.

Myönnän että muutamana päivänä  kun tuossa ennen tuota Ruskamaratonin reissua sairastuin ja kävi selväksi että taaskaan en maratonille starttaisi, mielessä pyöri muutama juoksua inhoava ajatus. Suunnittelin jo siirtymistäni todelliseksi sohvaperunaksi nykyisestä lähes sohvaperunasta. Ehken kuitenkaan vielä. Nyt vaan treeniä koneeseen ja kohti Honolulun maratonia. Kyllä tämä vielä joskus natsaa, ei aina voi olla huonoa tuuria, johan sitä vastaan sotii todennäköisyyskin jo kohta. Janoan kostoa!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti