sunnuntai 20. elokuuta 2017

Viikko 33

Ma 14.8; i: 11km
Ti 15.8; a: 6km. i: 25km. Yht. 31km
Ke 16.8; a: 6km. i: pieni kuntopiiri + 7km. Yht. 13km
To 17.8; i: 3km + 10km vauhtileikittely + 2km. Yht. 15km
Pe 18.8; i: 10km, sis. 4x100m kiihdytykset
La 19.8; p: 3km + Meteoriittimaraton (puolimaraton): 1:22.52. Yht. 24km
Su 20.8; p: 11km

Viikko 33: juoksua. yht. 115km

Viimeinen varsinainen treeniviikko oli sitten siinä. Enää on jäljellä vajaat 2 viikkoa keventelyä, sopivan vireen ylläpitoa ja tankkausta ennen maratonia. Vedin tämän suunnitelmalla "joka toinen päivä kovempi treeni, joka toinen päivä palautellen". Viikko sitten sunnuntaina juoksin Jämijärvellä Tykköö hölkän. Maanantain otin kevyemmin ja sitten tiistaina kipitin kilometrejä koneeseen. Keskiviikko taas kevyempänä ja torstaina tein kovan vauhtileikittelyn. Tuo kymppi kulki suurin piirtein niin, että ensin lykkäsin rapiat 4km kovaa, pienen löysemmän pätkän, reilut 2km taas kovaa, sitten loppukilsoilla lyhyempiä pätkiä kovaa ja väleihin sopivat löysemmät pätkät. Treeni oli odotettua raskaampi ja mietinkin, että nyt ei kyllä kroppa ole todellakaan mitenkään freesi lauantain puolikasta ajatellen. No kovana treeninähän se on tarkoituskin vetää, joten eipä huolia.

Lauantaina ajelin sitten Mustasaaren Sulvaan, jossa juostiin Meteoriittimaraton. Kun saavuin paikalle, täysi maraton oli jo startannut klo. 10:00. Puolikkaan lähtö oli vasta klo. 12:00. Suoritin normihäröilyt, numerolapun haun ja verryttelin muutaman kilsan. Paukusta säntäsimme tutusti liikkeelle. Muutama kaveri karkasti heti lähdöstä horisonttiin ja ideani oli lähteäkin juoksemaan vain sellaista hivenen alle @4min. vauhtia. Muutaman kilsan jälkeen huomasin eteneväni parin kaipparin kanssa yhtä matkaa. Vauhti oli melkoisen tasaista koko ajan, mutta niinpä oli maastokin. Kisassa juostaan lähes koko matka joko peltoaukioiden vierellä tai sitten ihan kekellä peltoaukeaa, pitkin rannikkomaan lakauksia. Onneksi ei tuullut paljoa, sillä kovassa tuulessa reitti muuttuisi helposta nopeastikin haastavaksi. 10km kohdilla käännytään yli 6km pitkälle suoralle. Olin suunnitellut jälkimmäisellä puoliskolla nostavani vauhtia mikäli tunne olisi sen puolella. Noin 12-13km välimaastossa karkasinkin mukanani juosseelta parivaljakolta kun meno tuntui erittäin lennokkaalle. Huomasin vetäväni seuraavat kilsat sellaista @3.45-3.50 vauhtia. Kohta kuitenkin jalat alkoivat painaa. Koneen puolesta olisin jaksanut vaikka miten hyvin, mutta jalat, erityisesti etureidet tuntuivat lyijyn raskailta. Eräs hetkeä aikaisemmin ohittamani kaveri painoi minusta ohi ja kohta sen tekivät myös aikaisemmin jättämäni miekkoset. Toinen heistä jäi kanssani matkaa taivaltamaan, mutta kiihdytti vikalla kilsalla karkuun kuin rusakko marjapuskasta. Loppuaikani 1:22.52 ei nyt kiin kovin kummoinen ollut ja huomasin, että viikon treeneistä jalat olivat väsyneemmät kuin mitä olin etukäteen ajatellut. Hyvä viimeinen kova treeni tuli joka tapauksessa tehtyä.

Ensimmäinen vuoden kahdesta projektista, Levin Ruskamaraton kolkuttaa siis jo oven takana. Fiilikset sitä kohtaan ovat tällä hetkellä paitsi odottavat, niin myös hieman arveluttavat. Treenit olen saanut tehtyä aika lailla suunnitellun mukaisesti, mutta tosiasia on, että kunto ei ole likikään sellainen kun vuosi sitten lokakuussa pari viikkoa ennen suunniteltua Dublinin maratonia. En oikein tiedä syytä tähän, mutta jotenkin vain eivät harjoitukset ole purreet samalla tavalla. Katsotaan miten Levitunturin ympäri 2 kiertävä mäkinen maratonreitti parin viikon päästä kulkee.

Tyytyväisyyttä huokuva selfie tiistain pitkän lenkin jälkeen

3 kommenttia:

 1. Hyvinhän tuo puolikas kulki. Saattoihan tuo torstain reipastelu painaa jaloissa.
  Reitti ei kuullosta kovin kauniille mutta toisaalta nopealle :-)
  Jotkut tosin sanoo että esim maratonilla aivan pöytätasainen reitti ei olisikaan välttämättä nopeampi kuin reitti jossa on pieniä mäkiä.
  Saattaapi olla että se Levin maratonreitti ei ole kaikkein nopeimpia.

  VastaaPoista
 2. Joo, ei Ruskamaraton mikään ennätysreitti ole, pikemminkin päinvastoin. Mäkeä riittää aivan tarpeeksi ;)

  Taas on vaan hieman mustia pilviä mun ja maratonin välissä. Iski joku pöpö päälle ylähuuleen tulehduksen muodossa ja nyt popsitaan antibiootteja. Katsotaan miten tämä suttaantuu.

  VastaaPoista
 3. Onneksi on vielä viikko aikaa. Jos vaan antibiootit puree, nii no hätä.

  VastaaPoista